Visst, jag är lite tystare än andra, men jag har faktiskt asperger!!!

Jag har under hela min uppväxt hört från folk att dem tycker att jag är blyg och det kan väl folk tycka eftersom jag är väldigt tyst och tillbakadragen… Men jag har även haft andra stora problem, framförallt i skolan. Vi har förstått att det har varit något fel och när jag var liten så sa dem att jag skulle gå och prata med någon. Jag var så liten då så fattade inte vad dem menade så när dem sa så, så lät det som att jag vore psykiskt störd eller något, att jag måste gå & prata med någon liksom. Så jag vägrade att gå och prata med någon så det blev ingenting med de. Men nu när jag har blivit äldre så fattade jag lite mer och förstod att det var Asperger eller något annat som man skulle utreda mig för då så det har jag faktiskt gjort som jag kanske har skrivit här. Eller så var det på min andra blogg som jag hade innan… :/ Aja, men iaf, har utrett mig för Asperger nu. Har inte fått någon fastställd diagnos än men jag säger att jag har Asperger iaf. Jag har en lindrig form utav de. Jag ligger alltså precis på gränsen.. Men det jag ville komma med detta inlägg är iaf att alla har sagt att jag är så himla blyg och jag gillar inte de alltså. När folk säger att jag är blyg! Jag kunde acceptera det förut, men nu när jag vet anledningen till de och att jag inte kan rå för de så hatar jag det ordet!! Jag är en pratglad person egentligen. Älskar att prata alltså! Det kan man märka i mina videos som jag gör. När jag redigerar dem, speciellt vloggarna, så märker jag att jag pratar en hel del. Nästan lite för mycket haha!

Är som två personer, när jag är ute och träffar folk som jag inte känner så tar det bara stopp, kan inte få ut mig ett enda ord knappt och det värsta, förstår inte varför. Det blir bättre & bättre det märker jag. Det börjar släppa mer och mer, men när jag är med mina närmsta vänner och familjen så är jag jättepratglad. Då är jag mig själv liksom. Den trygga Jannike! Jag är inte blyg! Jag har bara Asperger och då har jag väldigt svårt med kommunikationen. Har haft det under hela min uppväxt men det börjar bli bättre som sagt. Det enda jag kan göra nu är bara att träna, träna, träna på att bli bättre! Finns ingen medicin eller något utan det gäller bara att träna som sagt! Men är så trött på ordet: blyg! Jag har Asperger, detta är anledningen till att jag har haft det så svårt i skolan och med kommunikationen. Inget jag själv kan rå för!! Har inte valt detta! Är egentligen en väldigt pratglad person!!

IMG_1905

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>